Xbox openen

Geplaatst door

Deze handleiding moet nog herschreven worden, en plaatjes moeten nog worden ingevoegd.

In deze Tutorial leg ik uit hoe je de xbox console op een fatsoenlijke manier kan openen. Denk er wel aan dat de garantie op de xbox vervalt als deze geopend is geweest, Bij het openen word namelijk de sticker die essentieel is voor de garantie verwijderd/losgehaald. Denk daar dus wel aan!

Voordat we kunnen beginnen heb je wel wat gereedschappen nodig. De schroeven in de Xbox hebben een zogenaamde Torx kop hiervoor heb je dus speciale schroevendraaiers voor nodig, een Torx 10 schroevendraaier voor de schroeven aan de binnenkant en een Torx 20 schroevendraaier voor de schroeven aan de ‘buitenkant’.

Stap 1

Leg de Xbox op de kop zodat de onderkant zichtbaar word, hierna moet je de rubberen voetjes die op de hoeken van de Xbox zitten weghalen om de eerste vier schroeven zichtbaar te maken. Daarna verwijder je de 2 buitenste stickers waardoor de laatste twee schroeven zichtbaar worden. Voor al deze schroeven heb je de Torx 20 schroevendraaier nodig.

klikbaar

Als je alle zes de schroeven hebt losgedraaid hebt draai je de Xbox weer om en kun je de ‘kap’ eraf halen. Het binnenwerk van de Xbox word nu zichtbaar.
stap 1 a - Xbox openenstap 1 b - Xbox openen
stap 1 c - Xbox openen

Stap 2

Je hebt nu de kap van de Xbox verwijderd, het binnenwerk van de Xbox is zichtbaar met links de DVD-speler en rechts de HDD. In deze stap leg ik uit hoe je de HDD uit je xbox kan halen. De HDD zit maar met één schroef (Torx 10) vast in de Xbox. Die schroef zit onder de 40 aderige IDE-kabel, deze zit vast aan met een clipje, haal de kabel hieronder vandaan en maak hem los van de HDD hierdoor word de schroef zichtbaar. Nadat je deze schroef eruit hebt gedraaid moet je de molexkabel losmaken uit het plastic frame waar de HDD aan vast zit. Je zou de stekker ook nog los kunnen maken van de HDD maar het is niet per sé nodig. Als de molexkabel los is kun je het hele plastic frame inclusief HDD uit de Xbox halen.

klikbaar
stap 2 - Xbox openenstap 2 a - Xbox openenstap 2 b - Xbox openen

stap 2 c - Xbox openenstap 2 d - Xbox openen
Stap 3
Nu de HDD uit de Xbox is kunnen we de DVD-speler er ook uit halen. De DVD-speler zit met twee schroeven (Torx 10) vast aan de Xbox, de eerste schroef zit rechtsonder van de DVD-speler, draai deze er uit. Daarna haal je de tweede schroef eruit, die zit linksonder van de DVD-speler. Voordat je de DVD-speler eruit kan halen moet je ook nog eerst wat kabels van de DVD-speler losmaken. Net als bij de HDD zit hier ook een IDE kabel aan, haal deze voorzichtig los van de DVD-speler. De andere gele kabel is voor de stroomtoevoer, haal ook deze los van de DVD-speler. Als alle schroeven en kabels zijn verwijderd kun je het plastic frame samen met de DVD-speler uit de Xbox halen.

klikbaar
stap 3 - Xbox openenstap 3 a - Xbox openenstap 3 b - Xbox openenstap 3 c - Xbox openen
Stap 4
In deze stap leg ik uit hoe je het moederbord uit de XBox haalt. Als de HDD en DVD-speler eenmaal uit de Xbox zijn word het moederbord zichtbaar. Als eerste haal je de IDE kabel die naar de HDD en DVD-speler ging los van het moederbord. Daarna haal je de gele kabel los van het moederbord (deze is voor het frontpaneel) en ten slotte haal je nog de twee kabels die elk naar 2 controller poorten gaan los van het moederbord en daarna natuurlijk nog de grote voedingskabel. Nu al deze kabels los zijn kun je wat onderdelen uit de Xbox gaan halen. We beginnen met de controller poorten, deze zitten per twee aan elkaar vast en zitten met twee schroeven vast aan de Xbox. Draai deze in totaal vier schroeven los en je kan de controller poorten er zo uit halen. Hierna gaan we de fan uit de Xbox halen. Als eerste moet je het kabeltje waarmee de fan aan het moederbord vastzit losmaken. De fan zit nu nog met vier clipjes vast aan de Xbox, twee bovenaan en twee aan weerszijde van de fan. Als eerste haal maak je de twee clipjes los aan de weerszijden van de fan, het is een beetje lastig om allebei de clipjes gelijktijdig los te maken, maar met een beetje gefriemel lukt het wel. Als deze twee clipjes los zijn moet je de fan een beetje omhoog schuiven waardoor de twee laatste clipjes ook los gaan. Nu alle obstakels uit de Xbox zijn kun je het moederbord en de voeding eruit halen, schroef alle elf schroeven van het moederbord en de twee schroeven van de voeding los en til het moederbord en de voeding er dan voorzichtig uit. (doe dit met een soort ‘wip-beweging’ aan de achterkant zitten namelijk nog stekkertjes die uit de xbox steken.)

klikbaar
stap 4 - Xbox openenstap4b - Xbox openenstap4c - Xbox openenstap4d - Xbox openenstap4e - Xbox openenstap4g - Xbox openen
stap4h - Xbox openen
Stap 5
Nu we alleen nog de behuizing van de xbox over hebben kunnen we het frontpaneel er ook nog af halen. Het frontpaneel zit met in totaal vijf clipjes vast aan de Xbox. Als eerste maak je de drie clipjes aan de binnenkant van de Xbox los, daarna maak je de twee grote clipjes los die aan weerszijden van het frontpaneel zitten, deze zitten nogal stroef dus het is handiger om deze los te maken met een soort van stomp mes (ik gebruikte een oude beitel) die zet je tussen het frontpaneel een de Xbox behuizing in en met een beetje wrikken en friemelen schiet het clipje los. Doe hetzelfde ook nog bij het clipje aan de andere kant. Het frontpaneel is nu helemaal los van de Xbox. Je kan ook nog het kleine printplaatje waar de on/off en eject button opzitten losmaken, deze zit met één clipje vast op het frontpaneel.

klikbaar
stap5 - Xbox openenstap5a - Xbox openen
stap5b - Xbox openenstap5c - Xbox openen
stap5e - Xbox openen
Het Eindresultaat
Je xbox ligt nu helemaal uit elkaar, eventueel zou je ook nog het hitteschild kunnen verwijderen als je bijv. je Xbox wil gaan verven.

Deze handleiding is geschreven door “Midas”. Bron:

http://www.xboxforum.nl/tutorials/54-tutorial-open-mn-xbox-console.html

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (4 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +2 (from 2 votes)
Xbox openen, 5.0 out of 5 based on 4 ratings

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *