Hoe moet je flossen?

Geplaatst door

Tanden poetsen is al jaren een gewoonte. Bijna iedereen poetst 2x per dag zijn of haar tanden. Tanden poetsen zorgt voor een schoner en frisser gebit. Met tanden poetsen verwijder je alleen niet alle tandplak. Om meer tandplak te verwijderen moet je flossen na elke poetsbeurt. Bij het flossen is het belangrijk dat je een juiste flostechniek gebruikt. Hier vindt je de 4 eenvoudige stappen om een schoner gebit te krijgen.

1. Rollen

Rol ongeveer 20cm flosdraad om de vingers van beide hand het midden vingers van elke hand. Pak de floss tussen duim en wijsvinger en laat daartussen een ruimte van 3 tot 4 cm. Duw met je duim het flosdraad tussen de bovenste tanden.

2. Zig-zaggen

Maak voorzichtig zig-zag bewegingen met het flosdraad. Gebruik je wijsvingers om het flosdraad tussen je onderste tanden te plaatsen

3. Glijden

Laat het flosdraad verder glijden met een zig-zag beweging. Trek daarna het flosdraad dan vanuit 1 kant uit je tanden.

4. Verplaatsen

Verplaats het flosdraad op en neer tegen de tand oppervlakken onder het tandvlees. Flos elke tand grondig met een nieuw stukje flosdraad.

Deze techniek kan worden gebruikt met elk type tandzijde: met een was, was zonder, sponsachtige floss of tandheelkundige tape. Het maakt niet uit of u boven, onder of begint van voren of van achteren. Zorg ervoor dat u flost alle tanden, met inbegrip van de achterkant van de nieuwste selecte links, rechts, boven en onder. En vergeet niet te flossen onder het tandvlees en langs de zijkanten van je tanden, die spleten zijn. Tussen hen kan ook voedsel vast te zitten.

Om extra bacteriën te verwijderen is het aan te raden mondwater te gebruiken. Mondwater dood bacteriën en geven je adem een extra frisse geur. Listerine of Sensodyne zijn goede en bekende merken.

Bekijk hier de Engelse video instructie om te flossen.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *