Hoe moet je dweilen?

Dweilen is niet een van de leukste taken, maar wel een noodzakelijke in de meeste huishoudens. Om je huis echt goed schoon te maken, is het belangrijk dat je op de juiste manier dweilt.

Eerst moet je zorgen dat je alle stof weg haalt. Zorg er voor dat je eerst de meubels afneemt, aangezien na het afnemen veel stof op de grond terecht komt.

Pak daarna de stofzuiger en verwijder alle stof van de grond.

Voor het dweilen gebruik je een zeepachtige reiniger of sanitairreiniger. Gebruik een emmer voor deze sop en doe de dweil in de sop. Wring de dweil goed uit zodat de vloer niet te nat wordt, de dweil moet vochtig zijn. Met de tip van de dweil kom je in de hoeken. Tussendoor moet je de dweil weer in de sop reinigen en uitwringen zodat de dweil niet te nat is.

dweil leifheit

Pak de dweil en dweil systematisch, onthoud het spoor waar je bent geweest. Ga in een stabiele positie staan en duw de dweil niet te hard op de vloer, gebruik niet te veel kracht en knijp niet te hard in het handvat van je dweil. Gebruik je onderste hand als een soort stuurstang, hiermee maak je de bewegingen. Sta niet te ver naar voren, dat is niet goed voor je rug. Een dweil set van Leifheit is een goede keuze.

Spoel de dweildoek af na dweilen. Als je klaar bent gooi je de dweildoek in de was. Het afvalwater kun je door de WC spoelen of weggooien in het riool. Doe dit niet in de gootsteen om verstopping te voorkomen.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (1 vote cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
Hoe moet je dweilen?, 5.0 out of 5 based on 1 rating
Categorie├źn: Computer

Geef een reactie