Downloaden met Direct Connect / DC++

Geplaatst door

dc12 - Downloaden met Direct Connect / DC++

Als we dan voor het eerst naar het opstartscherm van DC++ kijken ziet het er nog leeg uit. Klik als eerste eens op het pictogram (pijl) publieke hubs om de lijst met hubs te zien waar we ons kunnen aanmelden.

dc13 - Downloaden met Direct Connect / DC++

Dan opent een nieuw tabblad met alle publieke hubs, je kan de manier van weergeven aanpassen aan hoe je zelf wilt of wat je makkelijk vindt. Ik heb op land geselecteerd en dan worden de hubs in die volgorde weergegeven. In bovenstaande afbeelding ben ik naar de Nederlandse hubs gescrold. Als je naar Finse volksmuziek zoekt (ik roep maar even wat) ga je naar Finse hubs toe.

dc15 - Downloaden met Direct Connect / DC++

Even dubbelklikken op een hub of een rechtermuisklik en dan verbinden kiezen is voldoende om je met die hub te verbinden.

dc16 - Downloaden met Direct Connect / DC++

Zoals je ziet zijn we hier in het hub venster van LekkerHollands2, rechts zie je een lijst met gebruikers en diverse informatie achter hun naam zoals het aantal GB dat zij delen of de upload snelheid die zij hebben.
Nu kun je op diverse manieren naar bestanden gaan zoeken, willekeurig of gericht. Willekeurig is dat je de bestandlijst van een andere gebruiker download en daaruit wat selecteed om zelf te downloaden. Klik op de naam van een gebruiker, dan een rechter muisknop klik en kies laad filelist zoals ik bijvoorbeeld hebt gedaan in bovenstaande afbeelding bij gebruiker DieBaai.

dc18 - Downloaden met Direct Connect / DC++

Vervolgens blader ik door de gedeelde bestanden van DieBaai heen, in ons voorbeeld selecteren we een aflevering van BBC Planet Earth. Rechtermuisklik op het te downloaden bestand en kiezen voor downloaden. En je download zal starten.

dc19 - Downloaden met Direct Connect / DC++

En het downloaden is gestart. De andere gebruiker moet natuurlijk nog wel een vrij slotje voor je hebben, als dat niet zo is kun je hem ook een persoonlijke boodschap sturen of hij voor jouw een extra slotje wil vrijmaken. Dit maakt DC++ ook een sociaal programma. Je kunt gebruikers toevoegen, een favoriete hublijst maken waarbij je bij het opstarten van DC++ direct aangemeld wordt.


Gericht zoeken met DC++

dc20 - Downloaden met Direct Connect / DC++

Gericht zoeken doe je op de volgende manier, klik op zoeken pictogram en het bovenstaand zoekvenster verschijnt. Zorg wel dat je aangemeld bent bij hubs die aanbieden naar wat jij zoekt. Als je bijvoorbeeld Nederlandstalige muziek zoekt zorg er dan ook voor dat je op Nederlandse hubs bent dan geldt natuurlijk ook voor bijvoorbeeld films met Zweedse ondertiteling. Die vindt je op Zweedse hubs. Onder bestandstype kun je nog aangeven of je alleen muziek of video e.d. als resultaat wilt zien. Wij laten deze op willekeurig staan en gaan eens naar Doe Maar zoeken.

dc21 - Downloaden met Direct Connect / DC++

Ondanks het feit dat we maar met 1 hub verbonden zijn krijgen we toch al 303 items. Dubbelklik of een rechtermuisklik op het bestand wat je wilt downloaden en als de gebruiker nog een upload slot vrij heeft zal je download weer starten. Is dit niet het geval kan je de gebruiker via de rechtermuis knop een berichtje versturen met het verzoek of hij / zij een slotje beschikbaar wil maken voor je.

dc22 - Downloaden met Direct Connect / DC++

En het downloaden is weer gestart. Op deze manier kun je veel dingen vinden die je met torrents of in de nieuwsgroepen niet (meer) tegenkomt.

Dit zijn de beginselen van het downloaden met DC++, je hebt het programma ingesteld en kunt er mee downloaden. De overige mogelijkheden zul je zelf moeten gaan ontdekken. Maak een favoriete gebruikers en of hublijst, meld je automatisch aan bij hubs als je dc++ opstart en chat met andere gebruikers.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)

Eén reactie

  1. hoe kan ik active downloaden instellen doe het nu pasive

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *